Bleepingcomputer otti yhteyttä lukuisiin eri kiristysohjelmia operoiviin tahoihin. Toistaiseksi kahden ohjelman tekijät ovat lupautuneet jättämään sairaalat ja muut koronavirusta vastaan kamppailevat tahot rauhaan.

DoppelPaymer-haitakkeen tekijät kertoivat Bleepingcomputerille välttelevänsä yleensäkin sairaaloihin ja hoitokoteihin tai hätäkeskuksiin hyökkäämistä. Mikäli niin joskus kuitenkin käy, on tarjolla ilmainen työkalu tietojen pelastamiseen. DoppelMayerin uhriksi joutuvia terveydenhuollon tahoja kehotetaan ottamaan tekijöihin yhteyttä sähköpostitse tai Tor-sivuston kautta, jotta heille voidaan toimittaa dekryptaustyökalu.

Myös Maze-haittaohjelman tekijät kertovat pidättäytyvänsä lääketieteeseen liittyvien instanssien häirinnästä, mutta vain siihen asti kunnes koronavirus on saatu hallintaan.

Muilta haittaohjelmia hyödyntäviltä rikollisilta ei saatu aiheeseen kommenttia. Tietoturva-aidan toiselta puolelta sekä Emsisoft että Coveware ovat kuitenkin luvanneet apuaan ilmaiseksi, mikäli jokin terveydenhuoltoon liittyvä organisaatio joutuu kiristyshaittaohjelman uhriksi.