Arizonassa liikkeellä ollut nainen talutti polkupyöräänsä huonosti valaistun tien yli kohdassa, jossa ei ollut suojatietä. Uberin itseohjautuva auto törmäsi naiseen, jonka seurauksena nainen kuoli. Onnettomuus tapahtui viime vuoden maaliskuussa.

Uusimpien tietojen mukaan robottiauto ei tunnistanut naista jalankulkijaksi, sillä hän rikkoi liikennesääntöjä, kertoo Yle.

Yhdysvaltain kansallinen liikenneturvallisuuslautakunta NTSB kertoi tiistaina, että auto luokitteli naisen esineeksi, koska liikennesääntöjä rikkovia jalankulkijoita ei ollut otettu huomioon auton suunnittelussa.

Onnettomuusraportin mukaan robottiauton ohjausjärjestelmä kyllä havaitsi naisen lähes kuusi sekuntia ennen törmäystä. 1,2 sekuntia ennen törmäystä se arvioi törmäyksen väistämättömäksi.

Auto päätti kuitenkin olla tekemättä äkkijarrutusta tai väistöliikettä, jotta se välttäisi ajoneuvon epävakaan käytöksen. Sen sijaan se tuotti kuljettajalle äänihälytyksen ja käynnisti suunnitelman ajoneuvon hidastamiseksi.

Uber on katsottu vastuuvapaaksi naisen kuolemasta ja yhtiö on jatkanut robottiautojen toimintaa. Se on kuitenkin vakuuttanut, että jatkossa robottiautot tunnistavat vastaavanlaisissa tilanteissa olevat ihmiset.

Lähde: Tivi