Boston Dynamicsin kehittämä robottikoira Spot oli testattavana Massachusettsin osavaltion poliisin pommiyksikössä kolmen kuukauden ajan viime vuoden lopulla.

Pommiyksikkö otti Spotin mukaan muun muassa keikalle, jossa tuntematon mies oli jättänyt epäilyttävän salkun kaupan edustalla olevan roskiksen päälle.

Yksikkö laittoi Spotin virran päälle ja odotti, että se lähtisi tutkimaan mahdollista pommi-uhkaa. Robotti oli kuitenkin vain levännyt takapuolellaan ”istu”-tilassa. Yksikkö päätti käynnistää sen uudelleen, mutta sama ongelma toistui.

Alkukankeuden jälkeen Spot onnistui kävelemään salkun luokse ja videoi matkansa. Videon laatu ei poliisien mukaan ollut kehuttava, eikä sen kautta voinut tutkia ympäristöä yksityiskohtaisesti. Lopulta paikalle kutsuttiin pomminpurkuun erikoistunut poliisi, joka totesi salkun vaarattomaksi.

”Jos jätetään pienet viat ja kehitysmahdollisuudet huomioimatta, onnistuimme tavoitteissamme ja autoimme tekniikka-osastoa epäilyttävän esineen poistamisessa. Hyvä ensimmäinen tehtävä!” poliisi kirjoittaa raportissaan.

Vikoja löytyy muitakin, vaan se ei näytä haittaavan

Spotin raportoitiin myös kokeneen ”etujalkojen paniikkia”, jota seurasi kompurointi. Kaltevan tason kohdalla Spot päätti laittaa jarrut pohjaan, ja portaiden nousun jälkeen se alkoi horjua ilman syytä.

Korkean ruohon kohdalla Spot puolestaan kaatui nenälleen.

Kaikesta huolimatta poliisi pitää Spotin vikoja pieninä ja odottaa innoissaan tulevia yhteistyökuvioita.

”Olen Spotin suuri fani ja odotan sen käyttöä aina kuin hemmoteltu lapsi joululahjojaan”, eräskin poliisi kirjoittaa.

Massachusettsin osavaltion poliisin pommiyksikkö raportoi tehtävistään ja Spotin toiminnasta robotin kehittäjälle. Raportit jaettiin julkisesti ja osa Spotiin liittyvistä sähköpostikeskusteluista luovutettiin OneZerolle.