Viranomaiset Etelä-Koreassa vaativat kansainvälistä poliisijärjestö Interpolia julkaisemaan punaisen määräyksen terra luna -kryptovaluutan perustajasta, Do Kwonista (oik. Kwon Do-hyung). Punainen määräys on käytännössä kansainvälinen pidätyspyyntö. Korealaisten mukaan Do Kwon ei suostu yhteistyöhön tutkijoiden kanssa, uutisoi Morning Brew .

Do Kwonia epäillään petoksesta, eikä hänen olinpaikastaan ole varmuutta. Hänen on uskottu olevan Singaporessa, mutta paikallisen poliisin mukaan näin ei ole.

Kryptoyhtiö Terraform Labsin perustaja Do Kwon kommentoi Twitterissä, ettei hän suinkaan pakene tutkijoita. Syyttäjät puolestaan kommentoivat, että tämä on aivan selvästi pakomatkalla.

Epäilysten taustalla on koko kryptovaluuttamaailmaa järisyttänyt tapaus, kun Do Kwonin yhtiö valuuttoineen romahti toukokuussa. Sijoittajilta lähti 40 miljardia dollaria ja koko kryptomarkkinoilta hävisi romahduksen seurauksena jopa 500 miljardia dollaria.

Etelä-Koreassa on Do Kwonin ohella määrätty viisi muuta ihmistä pidätettäviksi ja etsintöjä on tehty useisiin kryptovaluuttoihin liittyviin yrityksiin , kun Terraform Labsin tapausta on tutkittu.