Peliyhtiö Rovion markkinointitiimi sai komean tunnustuksen tiistai-iltana. Roviolle myönnettiin parhaan markkinointitiimin palkinto kansainvälisessä mobiilipelialan Pocket Gamer Mobile Games Awards -gaalassa, joka järjestettiin Lontoossa.

Palkintojen jaosta vastaa mobiilipelialan arvostetuin ja isoin julkaisu Steel Media. Jos vertailukohtaa hakee muualta viihdeteollisuudesta, gaalassa voittamista voisi verrata Oscar-patsaan saamisen elokuva-alalla. Palkinnon voi saada mikä vain mobiilipelien kehittäjä mistä päin maailmaa tahansa.

Rovion markkinointijohtaja Ville Heijari iloitsee tunnustuksesta. Palkinto on hänen mukaansa todiste yhtiön markkinointitiimin sisällä vallitsevasta monipuolisesta osaamisesta.

”Mielestäni tämä (palkinto) osoittaa jatkuvan kypsyytemme markkinointitiiminä. Pystymme sovittamaan yhteen tulospohjaisen markkinoinnin asiantuntemuksemme, brändinrakentamisen taitomme, kokemuksemme merkityksellisten kaupallisten kumppanuuksien löytämisestä ja loputtomat pyrkimyksemme murtaa luovia muotteja”, Heijari kertoo M&M:lle.

Juhlakampanja tuore esimerkki

Tuore esimerkki Rovion markkinoinnin tekemisestä on yhtiön tunnetuimman pelibrändin Angry Birdsin 10-vuotisjuhlakampanja Bring the Anger. Kampanjan luovat ideat ovat maineikkaan mainostoimiston Droga5:n käsialaa.

Kampanjan teemana on kiukun kanavoiminen johonkin positiiviseen. Osana kampanjaa Rovio tukee YK:n lastenjärjestön Unicefin rahaston kautta lasten koulunkäyntiä katastrofien keskellä.

Huumoria kampanjaan on tuonut Rage Rider -nimeä kantava sähköpotkulauta. Rovio ja Ford Motor Companyn omistama polkupyörien ja skootterien jakamiseen erikoistunut yritys Spin ovat konseptin hengessä valmistaneet noin 100 sähköpotkulautaa.

Perinteisestä sähköpotkulaudasta poiketen Rage Rideriin on asennettu mikrofoni, johon huutamalla ja raivoamalla potkulauta liikkuu. Mitä lujempaa huutaa, sitä kovempaa menopeli liikkuu.

Rage Ridereita on lahjoitettu noin kolmellekymmenelle YouTube-vaikuttajalle sekä muun muassa kansainvälisten medioiden kokeiltavaksi. Ville Heijari muistelee lämmöllä loppuvuodesta tehtyä kampanjaa.

”Monikanavaisessa juhlakampanjassamme olimme provokatiivisia ja hauskoja. Työskentelemällä yhdessä eri medioiden ja vaikuttajien kanssa näytimme, kuinka vihan ja kiukun voi kanavoida johonkin hyvään.”

Rovion markkinointijohtaja Ville Heijari

”Mielestäni tämä summaa hyvin sen, mitä olemme aina yrittäneet tehdä. Pidämme hauskaa ja hyödynnämme samalla brändinäkyvyyttä lisätäksemme tietoisuutta vakavista asioista”, kertoo Heijari.

Suomessa on hyvä henki

Rovion ohella Pocket Gamer Mobile Games Awards -gaalassa palkinnoille ylsi kaksi muuta tunnettua suomalaista peliyhtiötä.

Supercellin kehittämä peli Clash Royale vei palkinnon Best Mobile Esport -kategoriassa. Small Giant Gamesin kehittämä Empires & Puzzles palkittiin voittajana kategoriassa Best Live Ops.

Ville Heijarin mukaan suomalaisen pelialan vahvuutena ovat kansainvälisyys sekä alan sisällä vallitseva jakamisen ja yhteistyön kulttuuri. Roviolla työskentelee ihmisiä peräti 47 eri maasta.

”Tämä puhuu puolestaan. En tiedä, mitkä vastaavat lukemat ovat Supercellin ja Small Giant Gamesin kohdalla, mutta heidän menestyksensä perusteella liikutaan samalla tasolla.”

Mobiilipeliala on Heijarin mukaan jatkuvasti kypsyvä ja kehittyvä teollisuuden ala. Uusia toimijoita tulee kentälle eri puolilta maailmaa koko ajan. Mobiilisovelluskaupoissa on julkaistu maailmanlaajuisesti jo yli miljoona peliä.

Siinä mielessä onkin pieni ihme, että Suomi on ollut mobiilipelien kehittäjämaana maailman kärkeä jo teollisuuden alkuvaiheista saakka. Mikä meillä on erityistä verrattuna muihin maihin?

”Suomalaiset peliteollisuuden edustajat tekevät keskenään yhteistyötä, jakavat tietoa ja kasvavat yhdessä. Tämä voi kuulostaa kliseiseltä, mutta tilanne ei ole sama muissa maissa. Mielestäni tämä henki on yksi syy siihen, miksi peliteollisuuden nuoret ja veteraanit haluavat rakentaa uransa Suomessa”, Heijari arvioi.