"15 Roviolla vietetyn vuoden jälkeen olen päättänyt katsoa mitä aidan toisella puolella on. Lähteminen oli vaikea päätös, mutta mikä matka tämä on ollut, ja mahtavat muistot! Kiitos kaikille entisille kollegoille ja ystäville", Niklas Hed kirjoitti LinkedIn-päivityksessään tänään keskiviikkona.

Niklas Hed on toiminut vuosien varrella muun muassa Rovion operatiivisena johtajana ja vetänyt yhtä yhtiön sisäisistä pelistudioista. Hän omistaa yhtiöstä enää 2,5 prosentin osuuden. Verotietojen mukaan Niklas Hedin pääomatulot olivat viime vuonna 9,7 miljoonaa euroa.

Niklas Hed ja hänen kaksi opiskelijakaveriaan Jarno Väkeväinen ja Kim Dikert osallistuivat Assembly-tapahtumassa mobiilipelien kehityskilpailuun kesällä 2003.

Heidän tavoitteenaan oli tehdä peli yhdelle ensimmäisistä älypuhelimista. Kolmikko vietti koko kesän ohjelmoiden. He asuivat opiskelijasolussa teekkarikylänä tunnetussa Otaniemen kaupunginosassa Helsingissä.

"Teimme muut kämppikset hulluiksi ohjelmoimalla kaikki yöt läpeensä musiikkia kuunnellen. Meillä ei ollut kesätöitä, vaan keskityimme täysillä pelin tekemiseen", Niklas kertoo Pelien valtakunta -tietokirjassa.

Tuloksena oli King of the Cabbage World, reaaliaikainen moninpeli. Se oli todella haastava suoritus aikansa teknologialla, ja peli voitti kilpailun. Tiimi sai palkinnoksi tietokoneet, pelien tekemisessä käytettävien ohjelmistojen lisenssejä ja liput alan messuille Yhdysvaltoihin.

Kilpailua sponsoroivat Nokia ja tietokonevalmistaja Hewlett Packard. Tuolloin HP:llä töissä ollut Peter Vesterbacka oli mukana kilpailun järjestämisessä ja antoi Hedille neuvon mitä kannattaisi tehdä seuraavaksi: "Perustakaa yritys ja alkakaa tehdä pelejä".

Loppu onkin historiaa.

Rovio nimitti tänään Alexandre Pelletier-Normandin uudeksi peliliiketoiminnan johtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi. Hän tulee vastaamaan Rovion pelistudioista ja pelinkehityksestä ja raportoi suoraan Rovion toimitusjohtaja Kati Levorannalle. Pelletier-Normand aloittaa tehtävässään 2. tammikuuta.

Hän korvaa tehtävässä Wilhelm Tahtin, joka jätti Rovion maaliskuussa henkilökohtaisista syistä.