Rovion tunnetuin peli Angry Birds täyttää tänään 10 vuotta. Juhlan kunniaksi toteutetussa Bring the Anger -kampanjassa pelibrändi valjastaa raivon ja kiukun hyvään tarkoitukseen.

Rovio lahjoittaa juhlakampanjassaan Unicefin hätäapuun ja erityisesti lasten koulunkäynnin tukemiseen kriisien keskellä.

Hyväntekeväisyyskampanjan moottorina toimii Rovion Angry Birds 2 -peli. Rovio on kutsunut pelaajia poksauttamaan kampanjan aikana 10 miljardia possua ja osoittamaan näin tukensa kampanjalle.

Rovio lahjoittaa samalla myös 100 000 dollaria lasten koulutukseen humanitaarisissa kriiseissä.

Osana kampanjaa Rovio ja Ford Motor Companyn omistama polkupyörien ja skootterien jakamiseen erikoistunut yritys Spin ovat konseptin hengessä valmistaneet noin 100 Rage Rider-nimistä sähköpotkulautaa.

Antti Mannermaa

Perinteisestä sähköpotkulaudasta poiketen Rage Rideriin on asennettu mikrofoni, johon huutamalla ja raivoamalla potkulauta liikkuu. Mitä lujempaa huutaa, sitä kovempaa menopeli liikkuu.

Rage Ridereita on lahjoitettu noin kolmellekymmenelle YouTube-vaikuttajalle sekä muun muassa kansainvälisten medioiden kokeiltavaksi.

Oheisella videolla Angry Birdsin brändijohtaja Stephen Porter kertoo ja näyttää, miten Rage Rider toimii ja mikä on ollut tempauksen perusajatus.