Counter-Strike: Global Offensive -pelaaja Freddy "KRIMZ" Johansson kauhistui 28. marraskuuta huomattuaan, että hänen Steam-tilinsä oli saanut VAC-kiellon.

Valven oma huijauksenesto-ohjelma antaa automaattisesti pelikieltoja niille pelaajille, jotka ovat käyttäneet esimerkiksi kolmannen osapuolen ohjelmia pelaamisensa apuna. Nämä pelikiellot ovat elinikäisiä, eikä niitä voi poistaa Valven sisäisen tutkinnan päätyttyä.

VAC-kielto on myös siinä mielessä kiusallinen, että sen saanut pelaaja ei voi enää osallistua Valven virallisiin CS:GO-turnauksiin. E-urheilijalle tällainen este voi pahimmassa tapauksessa tarkoittaa peliuran päättymistä.

Fnatic-joukkueen riveissä pelaavan Johanssonin saama kielto herätti fanien joukossa spekulaatioita. Useat arvelivat, että kiellon syynä olisi kolmannen osapuolen turnauksessa käytetty huijauksenesto-ohjelma, joka olisi puolestaan laukaissut Valven oman eston.

Valve toimi onneksi nopeasti, sillä Johansson ilmoitti 1. joulukuuta Twitter-tilillään, että VAC-kielto oli poistunut. Hän kiitti yhtiötä ripeästä toiminnasta.

Valven suhtautuminen huijaamiseen on äärimmäisen tiukka. Esimerkiksi suomalaisen Encen riveissä pelaava Elias ”Jamppi” Olkkonen on taistellut peliyhtiötä vastaan oikeudessa oman VAC-kieltonsa poistamiseksi.