Kotaku kertoo, että superstara Ibrahimović innostui melttoamaan asiasta Twitterissä.

”Kuka antoi FIFA EA Sportille luvan käyttää minun nimeäni ja kasvojani? FIFPro? En ole tietoinen jäsenyydestäni ja jos olenkin, minut on jollain kumman vedolla lisätty sinne ilman, että olen ollut asiasta oikeasti tietoinen. Enkä todellakaan ole antanut FIFAcomille tai FIFProlle lupaa tehdä rahaa minua käyttämällä”, Ibrahimović tviittasi.

”Kaikkien näiden vuosien ajan joku on tienannut minun nimelläni ja kasvoillani ilman minkäänlaista sopimusta. Aika tutkia asiaa”, Ibrahimović jatkaa.

Tilanne on Ibrahimovićin kannalta sinänsä kiusallinen, että hän on tavallaan kyllä antanut asiaan nimenomaisen lupansa.

FIFA-pelisarjaa kehittävä EA Sports, samoin kuten kilpailevaa Pro Evolution Soccer eli PES-sarjaa tehtaileva Konami, ostaa joka vuosi lisenssin pelaajien kattojärjestö FIFProlta. Kyseinen lisenssi antaa kehittäjille luvan käyttää peleissään kymmenien tuhansien pelaajien nimiä ja kasvoja. Koska Ibrahimović kuuluu FIFProhon, hän on antanut järjestölleen luvan noin sanotusti myydä itseään.

Mikäli se ei vielä riittäisi, FIFA-pelisarjaa kehittävä EA Sports on myös tehnyt ihan erillisen sopimuksen Ibrahimovićin joukkueen, AC Milanin kanssa. Se diili antaa pelijätille luvan käyttää Milanin logoa, stadionia, pelipaitoja sekä myös pelaajia.

EA Sportsilla on toisin sanoen kaksikin eri lupaa käyttää Ibrahimovićia peleissään.

Kuten Kotaku huomauttaa, Ibrahimovićia ei voi moittia asiasta julmistumisesta. FIFPro ei selvästikään ole tehnyt kovinkaan hyvää työtä selittäessään asiakkailleen, mitä kaikkea järjestöön kuuluminen oikeastaan tarkoittaa.