Red Dead Onlinessa on tehty valtavasti juttuja oikein. Se on yllättävän vahvasti tarinavetoinen, mutta samaan aikaan täysin ja osin kirjaimellisesti hiekkalaatikkomainen paikka, jossa voi tehdä melkein kaikkea samaa kuin yksinpelissäkin, mutta vapaammin. Mikä tärkeintä, omalla ja itse suunnitellulla hahmolla.

Meikällä on outo pakkomielle hukata aikaa yksinpelin pokeripöydissä. Peli on tehty yllättävän hyvin ja kun raha varsinkin aluksi on tiukassa, voi tienestejä lihottaa saluunassa. Paljon mieluummin siellä kuin tiettömillä taipaleilla oravia nylkemässä.

Mutta voiko Red Dead Onlinessa pelata pokeria? Kahdeksan vuoden takaisen Red Dead Redemptionin nettipelissä asiaa ei tarvinnut edes miettiä. Pokeri oli yksi sen suosituimmista osuuksista.

Lootbox-skandaalien jälkeisenä aikana kysymys ei ole enää kevyemmästä päästä. Jos leikkirahaa saa ostettua oikealla rahalla, muttuuko leikkipokeri oikeaksi uhkapeliksi? Onko sillä väliä, jos pelin ikäraja on K18?

Alun kädestä pitelyn jälkeen karautin pollen suorinta tietä lähimpään saluunaan. Lähin taajama on Tumbleweed, missä saluuna on lähes autio. Sen ymmärtää moisessa perähikiässä, joten ei muuta kuin munaravia kohti Blackwateria. Jos siellä, lähes sivistyksen kehdossa ei löydy pokeripöytää, ei sellaista ole missään muuallakaan.

Eipä ollut sielläkään. Pettymys otti tunteisiin sen verran raskaasti, että kiusasin ohikulkijoita lassoamalla nippuihin ja istutin miettimään asioiden tilaa ratakiskoille. Tietävätpä jatkossa laittaa kortit valmiiksi pöytään, siltä varalta että Walter Kurtz tulee kylään.

Red Dead Online ei ole vielä valmis, eikä sellaisesta puhuminen ole muutenkaan soveliasta kun pelit ovat muuttuneet palveluiksi. Kaikki on siis vielä mahdollista, mutta en pidättäisi hengitystä odotellessa. On se silti ihan hyvä peli.

Samaan aikaan toisessa ulottuvuudessa. Tältä näyttää kun hipsterit löytävät pelin. Rättikauppa Barking Irons myy Red Dead Redemption -brändättyjä kuteita. #annamunkaikkikestää