Ohjattava, täyssähköinen menopeli Citroën Ami One on uudenlainen ratkaisu kaupunkiolosuhteisiin, TechCrunch uutisoi. Ami One on kooltaan 2,5 metriä pitkä ja vain puolitoista metriä leveä ja korkea. Citroën esitteli sähköisen menopelinsä YouTube-kanavallaan torstaina.

Nopeusmittari nousee enintään 45 kilometriin tunnissa. Amia onkin verrattu ennemmin katettuun sähköskootteriin kuin autoon.

Näppärän Amista tekee se, että sen 5,5 kWh:n litium-ioni-akun täyttämiseen riittää kolmen tunnin lataus tavallisesta 220 V:n pistorasiasta. Lataus riittää noin 70 kilometrin matkalle.

Ensimmäisiä Ami Oneja odotetaan kaduille jo kesäkuussa. Tilausten vastaanotto aloitetaan maaliskuussa ja ensimmäisinä Ameista pääsevät nauttimaan ranskalaiset. Myöhemmin saatavuutta laajennetaan Espanjaan, Italiaan, Belgiaan, Portugaliin ja Saksaan. Suomea ei listalla vielä mainittu.

Amin vuokra maksaa 19,99 euroa kuukaudessa ja yhteiskäyttöauton vuokra 0,26 euroa minuutissa. Käyttäjien pitää maksaa lisäksi 2644 euron aloitusmaksu.

Ajopeliä ei ole luokiteltu moottoriajoneuvoksi, ja siksi Euroopassa sitä saavat ajaa kaikki yli 16-vuotiaat. Poikkeuksen tekee Ranska, jossa ikäraja on vain 14 vuotta.

Matkustajat istuvat lämmitetyssä Amissa vierekkäin ikkunallisen katon alla.

Ikkunat avautuvat futuristisesta tyylistä poiketen käsin, kun niitä kallistaa ylöspäin. Citroën vertaakin Ami Onea 1930-luvulla suunniteltuun, klassiseen Citroën 2CV-malliin, jonka ikkunoissa oli sama mekanismi.

Ami Onen ohjausnäkymä.