Tietohallintojojhtaja Petri Pekkala kertoo Tiville, että ongelmat lähtivät liikkeelle Office 365 -tunnusten kalastelusta.

”Viime vuoden lopulla oli tunnuksien kalastelun kautta otettu muutama meidän sähköpostitunnus haltuun ja siitä seurasi hetkellinen roskapostiongelma. Roskapostin takia jouduimme mustalle listalle”, Pekkala kertoo.

Tunnuksia kalasteltiin Pekkalan mukaan kahdessa aallossa marraskuussa ja joulukuun alussa. Vaikka vääriin käsiin joutuneet Päijät-Hämeen postitunnukset saatiin nopeasti suljettua, ehti roskapostia lähteä jo sen verran liikkeelle, että koko phhyky.fi-domaini joutui kansainväliselle roskapostinlähettäjien estolistalle.

Maailman roskapostitilannetta seuraava Spamhaus pitää yllä rekisteriä tunnetuista roskapostinlähettäjistä. Jos listalle joutuu vahingossa, kestää tilanteen oikaiseminen hetken aikaa.

Viestit eivät liikkuneet muun muassa Gmailin ja Hotmailin osoitteisiin. Eri vastaanottajatahosta riippuen roskapostittajien listalle joutuneista osoitteista tulevat viestit joko estetään kokonaan tai ne menevät vastaanottajan roskapostilaatikkoon.

”Sähköpostipalvelumme toimittaja kävi suomalaisten yritysten kanssa nopeasti asian läpi, mutta kansainvälisten yritysten kanssa se oli hiukan haastavampaa. Niillä on tällaisessa varoaika, jonka ne pitävät”, Pekkala sanoo.

Lähde: Tivi