Koronavirus on saanut monet ihmiset välttelemään julkista liikennettä. Sen sijaan sähköllä toimivien potkulautojen ja polkupyörien suosio on kovassa kasvussa.

Reddit-käyttäjä Jimminecraftguy päätti, että sähköpyörän hankkiminen on turhaa, koska sellaisen rakentaminen onnistuu kätevästi myös ihan itse. Tarvitaan vain pesukoneesta irrotettu 1100 watin moottori sekä 20 vuotta vanha maastopyörä.

Moottori on kiinnitetty pyörän rungon ”keskikolmioon”, josta se syöttää tehoa takapyörälle. Rakentajan mukaan kapistus kulkee parhaimmillaan käsittämätöntä 68 kilometrin tuntivauhtia. Vaaran tuntua lisäävät entisestään pyörän vanhanaikaiset jarrut, joihin ei suurissa nopeuksissa ole välttämättä juuri luottamista.

The Next Webin mukaan tavallisissa sähköpyörissä avustusta saa muutaman sadan watin verran. Jimminecraftguyn ”spin cycleksi” ristitty viritelmä tarjoaa niin rutkasti avustusta, että The Next Webin mielestä osuvampi määritelmä laitteelle olisi sähköpyörän sijaan poljinavusteinen sähkömopo. Omat johtopäätökset voi vetää alla olevasta videosta, jossa katua pitkin kiidetään melkoista vauhtia lainkaan polkematta.