Jos joulupaketista paljastui tänä vuonna uusi puhelin, niin vanhan puhelimen voi paremman puutteessa muuttaa vaikka kodin turvakameraksi, CNet vinkkaa. Vaatimukset turvakameralle eivät ole kummoiset, vaan siihen kelpaa lähes mikä tahansa toimiva puhelin, jossa on myös toimiva takakamera.

Aluksi puhelimeen pitää asentaa sopiva turvakameraohjelmisto. Moni niistä tarjoaa esimerkiksi kuvan suoratoiston pilveen tai paikallisesti, videokuvan tallentamisen ja jopa liiketunnistimen ja hälytykset liikkeestä.

Applen iPhoneille CNet suosittelee Manythings-sovellusta, joka on toistaiseksi ilmainen yhdelle laitteelle. Manythings on monipuolinen sovellus, joka tukee video- tai still-kuvien tallennusta, liiketunnistusta sekä esimerkiksi IFTTT-palvelua, jonka kautta kameran voi yhdistää lukuisiin muihin toimintoihin.

Android-laitteissa monipuolinen vaihtoehto on IP Webcam, joka on perustoiminnoiltaan ilmainen, mutta kaikkien ominaisuuksien käyttöön saaminen sekä mainosten poistaminen maksaa 2,89 euroa. Maksuton versio riittää useimmille käyttäjille.

Kun sovelluksen on saanut käyntiin, puhelin pitää asentaa kotiin sopivaan paikkaan. Asennuksessa voi käyttää kevyttä puhelinjalustaa tai vaikka autokäyttöön suunniteltua imukupilla toimivaa telinettä.

Toimiakseen laite tarvitsee myös virtaa eli laturia varten laite on syytä sijoittaa pistorasian lähelle.