Saksalaisten asenteet sähköautoja kohtaan ovat muuttuneet aiempaa tylymmiksi vain muutamassa kuukaudessa.

Ala-Saksin osavaltiossa tehdyssä kyselyssä enemmistö vastaajista, 55 prosenttia, ilmoitti, että sähköauto ei tule kysymykseen seuraavana autona.

29 prosenttia ilmoitti voivansa ”periaatteessa” hankkia sähköauton. Näin vastanneista kolmasosa ilmoitti, että ei aio ostaa sähköautoa lähitulevaisuudessa. Erityisesti tämän ryhmän suuruus on kasvanut reippaasti joulukuussa 2020 tehtyyn kyselyyn verrattuna.

Tuloksista raportoi Focus Online -julkaisu.

Kyselyn tehnyt Allensbach -tutkimuslaitos huomauttaa, että sähköautojen suosio putoaa yleensä talvioloissa. Tällä kertaa pudotus oli kuitenkin poikkeuksellisen voimakas ja kohdistui erikoisiin, ei-teknisiin tai talvisiin seikkoihin.

Vastaajilta kysyttiin, mitkä seikat estävät heitä hankkimasta sähköautoa.

Eniten oli lisääntynyt yleinen epäily sitä, ovatko sähköautot ylipäätään ympäristöystävällisiä. Sen saamat maininnat olivat lisääntyneet vajaasta 49 prosentista 57 prosenttiin.

Ajomatkan lyhyys oli myös alkanut huolettaa aiempaa useampia. Tämän mainitsi nyt 62 prosenttia aiemman 57 prosentin sijaan. Lataukseen kuluva aika mietitytti myös yhä useampaa.

Sen sijaan latausasemien määrä tai sähköauton kalleus mietitytti aiempaa harvempia.

Tutkijat huomauttavat, että sähköautoihin suhtaudutaan kaikkein suopeimmin nuorissa ikäluokissa. Ostovoimaisemmat keski-ikäiset kansalaiset eivät ole taas niistä aivan niin innostuneita.