Tietosuojaviranomaisen mukaan Skype- ja Teams-keskusteluja saatetaan tallentaa ja salakuunnella. Lisäksi sovellusten väitetään rikkovan EU:n gdpr-tietosuoja-asetusta ja mahdollisesti jopa Saksan rikoslakia.

Microsoft kiistää syytökset jyrkästi vaatien väitteiden oikaisua ”niin nopeasti kuin se teknisesti on mahdollista”. Microsoftin mukaan Skypen ja Teamsin avulla ei kerätä käyttäjistä tietoja, joita käytettäisiin markkinatutkimukseen, käyttäjien profilointiin tai mainontaan.

Microsoft kertoo keräämäänsä telemetriatietoja käytettävän laaduntarkkailuun ja mahdollisten ongelmien ratkaisuun. Yhtiön mukaan saksalaisviranomaisten väitteet aiheuttavat merkittävää haittaa Microsoftin maineelle ja estävät julkisia organisaatioita, kuten kouluja, ottamasta käyttöön Microsoftin palveluja.

Microsoftin mukaan saksalaisviranomaisen esittämät väitteet sovellusten kautta pidettävien videokonferenssien laittomasta tallennuksesta ja salakuuntelusta eivät missään nimessä pidä paikkaansa.

Microsoftin tiedetään käyttäneen aiemmin kiinalaisia kolmannen osapuolen yrityksiä Skype-puheluiden äänenlaadun tarkkailuun, mutta yhtiön mukaan näin ei tehdä enää. Microsoft ei toistaiseksi ole nähnyt tarvetta puolustaa oikeuksiaan oikeudessa, asiasta kirjoittaneella MSPowerUserilla huomautetaan.