Lumia-älypuhelimet ovat viranomaisten suosiossa Saksassa. Viimeisimpänä Lumia-rintamaan liittyy Hampurin poliisivoimat.

Hampurin poliisi hankkii 900 Lumia-älypuhelinta. Kauppahinta on 100 000 euroa, eli yhden puhelimen hinnaksi muodostuu noin 110 euroa. Tämä ei suinkaan ole ongelmatonta, sillä halvat Lumia-älypuhelimet ovat nopeasti hupeneva luonnonvara.

Tällä hetkellä Windows 10 Mobilesta kiinnostuneille käyttäjillä on lähinnä tarjolla esimerkiksi superkallis Hewlett-Packard Elite x3. Vaikka HP:n kerrotaankin suunnittelevan halvempia Windows-älypuhelinmalleja, ei sellaisia ole toistaiseksi saatavilla. Myös Microsoft on myynyt omat Lumia-mallinsa pitkälti loppuun.

Windows-ekosysteemi helpottaa poliisien työskentelyä, kun raportit voidaan kirjata paikan päällä ja lähettää viranomaisten omiin järjestelmiin. Samat sovellukset toimivat myös universaalin Windows-alustan ansiosta useassa eri laitetyypissä, kuten älypuhelimissa sekä tablet- ja pöytätietokoneissa.

Windows 10 Mobile -alustan suurin murheenkryyni on sovellusten puute, mutta se ei ole ongelma viranomaiskäytössä, sillä poliisi harvemmin käyttää kuluttajille suunnattuja sovelluksia. Viranomaistyössä on tärkeintä, että samat sovellukset toimivat laiteriippumattomasti, minkä uwp-sovellusalusta tällä hetkellä takaa.

Windows 10 Mobilea sekä sen edeltäjää, Windows Phone 8.1:tä, pidetään myös yleisesti erittäin tietoturvallisena ratkaisuna, joten se tuskin ainakaan vähentää alustan kiinnostavuutta viranomaisten silmissä.