Bleeping Computer kertoo, että Saksan kuluttajansuojaa valvovat viranomaiset ovat kyllästyneet hidasteleviin nettiyhteyksiin. Heidän mukaansa palveluntarjoajat lupaavat hyviä yhteyksiä, mutta todellisuudessa nopeudet ovat merkittävästi pienempiä. Takkuava netti vaivaa yli puolta maan internetyhteyksistä.

Tämän vuoksi Saksan telekommunikaatiolakiin on tekeillä uusi lisäys. Sen mukaan kuluttajan on saatava nettiyhteytensä kuukausihinnasta alennusta, mikäli palveluntarjoajan markkinoimat nopeudet ja todelliset nopeudet eivät kohtaa riittävissä määrin.

Alennuksen määrä on prosentuaalisesti sama kuin mitä nopeudet heittävät. Jos siis käyttäjän nettiyhteys on toistuvasti vain puolet sitä mitä pitäisi, palveluntarjoajan ei auta kuin veloittaa yhteydestä vain puolet hinnasta.

Mittaamiseen on toki tehty standardoitu työkalu, jotta käyttäjät eivät etsi itselleen mahdollisimman edullista ratkaisua.

Mittaamisprosessi suoritetaan kahtena peräkkäisenä päivänä. Kumpanakin päivänä mittaus suoritetaan 10 kertaa. Tällä pyritään varmistamaan, että netti hidastelee säännönmukaisesti eikä vain hetken hikkakohtauksen vuoksi. Jos nettinopeus on alle 90 prosenttia luvatusta, palveluntarjoajan on ryhdyttävä hyvittelemään asiakasta.

Laki astuu voimaan joulukuussa.