Oikeudenkäyntiä odotteleva Trump-fani ja QAnon-hörhö joutui takaisin kaltereiden taakse, kun jäi kiinni salaliittoaiheisten uutisten katselusta, kertoo uutistoimisto AP.

42-vuotias mies oli ensimmäisten joukossa rynnimässä sisään kongressitaloon tammikuun kuudennen mellakoissa. QAnon-paitaan pukeutunut, veistä mukanaan kantanut mies katsoi olleensa yksi mellakan johtohahmoista ja vietti sisällä rakennuksessa yli tunnin, nujakoiden poliisien kanssa matkallaan ulos.

LUE MYÖS:

Mies pidätettiin kaksi päivää myöhemmin ja vietti yli puoli vuotta vankeudessa, kunnes hänet lähetettiin kotiin odottelemaan oikeuden istuntoa. Kotiinpääsyä heinäkuussa edesauttoi miehen kuvailema herätys, kun hän kertomansa mukaan oli tajunnut QAnon-salaliittoteorioiden olevan vain nippu valheita.

Kotiinpääsyn edellytyksenä oli tiukat rajoitukset ja kielto käyttää internetiä, koska mies oli vuosikaudet viettänyt aikaansa verkossa salaliittoja pyöritellen.

Kauaa mies ei ehtinyt kotona olla, kun hän narahti älypuhelimen ja internetin käytöstä. Viranomaiset löysivät hänet katselemasta uutisia konservatiivien suosimalta Rumble-alustalta. Lisäksi mies myönsi seuranneensa Trump-fanina tunnetun tyynytehtailija Mike Lindellin ”kybersymposiumia”, jossa tarkoituksena oli esittää todistusaineistoa presidentinvaalien vilpistä.

Mies toimitettiin takaisin vankeuteen, ja seitsemän syytteen kanssa hänellä voi edessään olla vuosien vankilatuomio. Tuomarille eivät enää menneet läpi selitykset heräämisestä.