Arvoituksellinen pohatta Jeffrey Epstein löydettiin kuolleena vankisellistään viikonloppuna. Hän odotti oikeudenkäyntiä, jossa syytteitä oli tulossa lukuisista seksuaalirikoksista. Epsteinin sanotaan järjestäneen seuraa myös isokenkäisille tuttavilleen.

Epsteiniin on yhdistetty muun muassa entinen presidentti Bill Clinton sekä nykyinen viranhaltija Donald Trump, joka on aiemmin kehunut Epsteinia kerrassaan mainioksi mieheksi.

Epsteinin sanotaan hirttäytyneen sellissään lakanaan, mutta tapaus sai salaliittoteoreetikot liikkeelle. Niiden mukaan joku olisi hoitanut miehen pois päiviltä kiusallisten paljastusten pelossa. Myös Trump levitti vihjailuja Twitter-tilillään.

Muun muassa Buzzfeed kirjoittaa, että äärioikeiston temmellyskenttänäkin tunnettu verkkopalvelu 4chan on yhdistetty nyt sotkuun. Tuntematon kirjoittaja kertoi viestissään Epsteinin kuolemasta jo lähes 40 minuuttia ennen kuin ensimmäinen tiedotusväline raportoi asiasta.

Viestin yhteyteen oli liitetty USA:n äärioikeiston omima Pepe-sammakon kuva. Myöhemmin julkaistiin vielä toinen viesti, jossa oli yksityiskohtaisia kuolemaan liittyviä tietoja. “Älkää kysykö kuinka tiedän tämän, mutta Epstein kuoli tunti sitten”, sanotaan ensimmäisessä viestissä.

Nyt viranomaiset yrittävät selvittää, kuka tiedot on vuotanut. Epäilykset kohdistuivat nopeasti New Yorkin palolaitokseen, jonka ensihoitajat hälytettiin vankilaan. Palolaitos vakuuttaa asiaa tutkittuaan, että vuodon lähde ei löydy sen riveistä. 4chanissa julkaistut yksityiskohdat ovat olleet ainakin ensihoitajien ja heidän kanssaan yhteydessä olevien terveydenhuollon työntekijöiden tiedossa.

Esimerkiksi vankilan johto kieltäytyi vastaamasta Buzzfeedin kysymyksiin.

Buzzfeed ja monet muut uskovat, että vuoto antaa mojovaa lannoitetta rehottaville salaliittoteorioille.

Lähde: Tivi