Samsungin uuden Galaxy Note 9 -puhelimen julkistukseen on aikaa vielä päivä, mutta laitteesta on vuodettu etukäteen hintatietoja ja teknisiä ominaisuuksia, kertoo Android Authority.

Note 9 -puhelimen kanssa käytettävässä S Pen -kynässä on tiettävästi bluetooth-ominaisuus, joka mahdollistaa sen käyttämisen kaukosäätimenä. Kynän päässä olevalla klikattavalla napilla voi siten ottaa valokuvia, käyttää sovelluksia ja ohjata esityksiä koskematta itse puhelimeen. Talk Android -sivuston mukaan kynässä olisi 30 minuuttia kestävä akku, joka vaatisi vain 40 sekunnin latauksen. Kynää on myös huhuttu myytäväksi erikseen.

Myös puhelimen kameroista on paljastunut uutta tietoa. Note 9:n takakamera käyttää kahta linssiä, joista toisessa on kaksinkertainen optinen zoomi. Sen lisäksi takakamerasta löytyy laajakulmalinssi säädettävällä aukolla. Myös kamerasovellukseen on tulossa parannuksia mm. sumentumisen vähentämiseksi sekä kiinni jääneiden silmien tunnistamiseksi.

Myös Samsungin Dex-telakkaa on paranneltu Note 9:ä silmällä pitäen. Uusi versio mahdollistaisi puhelimen yhdistämisen televisioon tai näyttöön erillisellä kaapelilla ilman varsinaista telakkalaitetta. Siitä, kuluuko kaapeli Note 9:n vakiovarusteisiin, ei ole vielä tietoa.

Puhelin tulee saataville mustan, sinisen, purppuran ja kuparin värisenä. Kaikista värivaihtoehdoista on saatavilla sekä 128 gigatavun että 512 gigatavun muistilla varustettu malli.

Pienemmällä muistilla varustetun version hinnaksi on uumoiltu 899 puntaa (n. 998 euroa), kun taas 512-gigainen isoveli maksaisi 1099 puntaa (n. 1220 euroa).

Laite tullaan tuoreimpien tietojen mukaan julkaisemaan 24. elokuuta.