Samsung esitteli vuoden alussa kätevän kokoisen ja hyvän näköisen Galaxy Watch Active -älykellon. Hinnaltaan alle 300 euron jäänyt kello tarjosi paljon ominaisuuksia, mutta nyt Samsung on tuomassa kellolle kalliimman jatkajan, Galaxy Watch Active2:n.

Alkuperäisestä Activesta poiketen uusi kello tuodaan markkinoille kahdessa koossa, jotka ovat 40 ja 44 millimetriä. Käytettynä materiaalina on ruostumaton teräs ja värivaihtoehtoja on kolme: hopea, musta ja kulta.

Active2:ssa Samsung on ottanut käyttöön paljon toivotus kierrettävän kellokehän. Tällä kertaa kehä on kuitenkin toteutettu digitaalisessa muodossa, joten ihan samanlaista kokemusta tältä osin kellosta ei saa irti.

Galaxy Watch Active2:ssa on kiinnitetty entistä tarkempaa huomiota ulkoasuun. Muotoilu on tuttua jo edeltävästä versiosta, mutta nyt kellossa on lasinen tausta sekä nahkainen ranneke. Näyttö peittää lähes koko etuosan ja Samsungin puhelimistakin tutun Always On Displayn -toiminnon avulla kellotaulu pysyy näkyvissä lepotilassakin.

Kellon mukana toimitetaan nahkainen ranneke. Samsung

Koska kyse on Samsungin Active-sarjasta, on kelloon paketoitu paljon ominaisuuksia liikkujille. Vedenpitävä Active2 tunnistaa yli 39 liikuntamuotoa, joista juoksu, kävely, uinti, soutu, elliptinen cross trainer ja dynaamiset harjoitteet on rekisteröity oletuksena laitteeseen. Kellon takana on aiempaan verrattuna kaksinkertainen määrä terveysantureita.

Galaxy Watch Active2 tukee eSIM:iä sekä 4G-yhteyksiä. Kellolla voi soittaa puheluita, vastata viesteihin, tviitata ja katsoa lyhyitä videoleikkeitä ilman puhelinta.

Galaxy Watch Active2:n myynti alkaa syksyllä kahdessa koossa. 44 millimetrin mallin suositushinta on 499 euroa ja 40 millimetrin mallin 479 euroa.