Samsung on lanseerannut uuden Galaxy Tab S6 Lite -tabletin. Kuten nimestä voi päätellä, on kyseessä kevyempi ja edullisempi versio Galaxy Tab S6:sta.

S6:n kevytversion muotoilu noudattaa esikuvansa kaavaa. Laitteen mukana toimitetaan myös samanlainen S Pen -kynä kuin täysiverisessä S6:ssa, mikä on kova myyntivaltti edullisten tablettien luokassa. Kynän tarkoitus on parantaa tabletin luovuusominaisuuksia, kuten piirtämistä ja muistiinpanojen tekoa.

Käytön jälkeen kynän voi kiinnittää tabletin sivulla olevalla magneettikiinnikkeellä joko itse laitteeseen tai siihen liitettyyn suojakoteloon. Kynää ei tarvitse ladata, sillä siinä ei ole akkua.

Tabletti tulee myyntiin 30. huhtikuuta. Wi-Fi-mallin suositushinta on 399 euroa ja 4g-version suositushinta 469 euroa.

S6 Litessä on esikuvaansa pienempi 10,4 tuuman näyttö 16:10 kuvasuhteella. 7040 mAh:n akun luvataan kestävän 13 tuntia videotoistoa ja 12 tuntia nettiselailua. Järjestelmänä on Android 10 ja keskusmuistin määräksi on kerrottu 4 gigatavua.

Tallennustilaa löytyy joko 64 tai 128 gigaa laiteversiosta riippuen. Lisäksi laite tukee microSD-korttia 1 teratavuun asti. Yksisilmäisen takakameran resoluutio on kahdeksan megapikseliä etukameran tarkkuuden jäädessä viiteen megapikseliin.

Alumiinirunkoisen tabletin paksuus on 7 millimetriä ja paino 465 grammaa. Värivaihtoehtoina ovat Oxford Gray ja Angora Blue.

Juttua muokattu 17. huhtikuuta klo 15:14: korvattu ennakkotiedot vahvistetuilla tiedoilla.