Samsung oli poissa pc-markkinoilta useamman vuoden eikä Suomessa yhtiön läppäreitä ole paljoa näkynyt.

Puhelimien jälkeen tabletit ja tietokoneet ovat kuluttajamarkkinoiden suurin kategoria. Tabletteja Samsungilla on ollut myynnissä paljonkin, mutta kannettavien markkinoilla on ollut hiljaista.

Samsungin mukaan kevyet ja kompaktit läppärit ovat kasvattaneet suosiota paljon viime vuosien aikana. Samsung pyrkii luomaan uudenlaisen pc-kokemuksen, joka koostuu puhelimen kannettavuudesta, pc:n tuottavuudesta ja puhelimen pc:n yhteiselosta.

”Uuden Galaxy Book -malliston avulla tuomme suomalaisasiakkaiden saataville tehokkaita premium-luokan kannettavia tietokoneita. Samsungin eri tuoteryhmien parhaat ominaisuudet yhdistyvät Galaxy Bookeissa käytettävyyteen, minkä lisäksi kannettavamme toimivat saumattomasti yhteen mobiiliekosysteemiemme uusimpien innovaatioiden kanssa”, sanoi Samsungin Pohjoismaiden kytkettyjen laitteiden myyntijohtaja Fredrik Pantzar.

Kynä mukana. Galaxy Book Flexissä on Note-laitteista tuttu S Pen.

Samsung Galaxy Boox Flex

Samsungin parhaimmistoa edustaa Galaxy Boox Flex, joka on nelikon monipuolisin laite. Siinä on Galaxy Note -laitteista tuttu S Pen, jota säilytetään läppärin rungossa.

Laitteen näyttö kääntyy 360 astetta, joten läppäriä voi käyttää myös tablettina. Qled-näytön kirkkaudeksi kerrotaan 400 cd/m². Ulkoilmatilassa kirkkaus on jopa 600 cd/m².

70 wattitunnin akun kerrotaan kestävän jopa lähes 20 tuntia videotoistossa. Tietokoneen kosketuslevyllä voi tarvittaessa ladata langattomasti puhelinta tai muita qi-latausta tukevia laitteita.

Mielenkiintoinen yksityiskohta. Galaxy Book Ioneissa tehostevärinä toimii sininen.

Samsung Galaxy Book Ion

Kahdessa koossa myyntiin tuleva Galaxy Book Ion on hieman perinteisempi läppäri. 13,3- tai 15,6-tuumaisen näytön tarkkuus on full hd -tasoa ja tekniikkana on qled.

Laitteet ovat kompakteja ja kevyitä – 15-tuumainen versio painaa vajaat 1,2 kiloa. Molemmissa laitteissa käytetään ddr4-muistia ja nvme ssd -tallennustilaa.

Kookkaammassa Book Ionissa muistit ovat laajennettavissa. Koneen sisällä on vapaa sodimm-paikka muistille ja yksi vapaa paikka ssd-tallennustilalle.

70 wattitunnin akuista pitäisi riittää virtaa yli 20 tunniksi videotoistossa.

Ohut. Galaxy Book Son ohut ja kompakti.

Samsung Galaxy Book S

Galaxy Book S on nelikon kevein ja ohuin laite. Muista malleista poiketen Galaxy Book S:ssä ei ole lainkaan tuulettimia, joten laite on äänetön. Toki suorituskyky on rajoittuneempi, kun suoritin viilenee passiivisesti.

Book S:ssä on 13-tuumainen kosketusnäyttö, jonka tekniikka on tft lcd eikä qled niin kuin muissa malleissa. Näytön kirkkaus on kuitenkin jopa 600 cd/m².

Kaikkien Galaxy Bookien kosketusalusta toimii langattomana laturina. Qi-yhteensopivia laitteita, kuten puhelimia ja langattomia kuulokkeita, voi ladata asettamalla laite kosketuslevyn päälle. Kaikissa Galaxy Book -tietokoneissa on sormenjälkilukija, jolla käyttäjä voi avata ja kirjautua.

Galaxy Book S:n suositushinta on 1 300 euroa ja Galaxy Book Flexin 2 050 euroa. 13-tuumaisen Book Ionin Intel Core i5 -versio maksaa 1 600 euroa ja i7-versio 1 900 euroa. 15-tuumaisen Book Ionin hinta on 2 000 euroa. Ennakkomyynti alkaa heti ja kauppoihin laitteet tulevat 30. kesäkuuta.