The Registerin mukaan Samsung jäi kiinni siitä, että se oli lisännyt Galaxy S4:n lähdekoodiin pätkän, joka havaitsi mikäli puhelimessa ajettiin suoritustestiohjelmaa. Tämän jälkeen S4 ylikellotti suoritintaan päästäkseen parempiin tehoihin.

Samsung ei koskaan kiistänyt syyllisyyttään, mutta tappeli silti oikeudessa viimeiseen asti väittäen, että sillä ei ole lain mukaan velvollisuutta kertoa kuluttajille, mikäli se on lisännyt puhelimeensa huijauksen mahdollistavaa koodia.

Nyt, vuosien oikeustaiston jälkeen, Samsung sopi asian oikeussalin ulkopuolella. Yhtiö lupasi maksaa asiasta kaikkiaan 13,4 miljoonan dollarin korvaukset. Näistä 10,6 miljoonaa dollaria ovat uhkasakkona, mikäli Samsung toistaa temppunsa. Vain 2,8 miljoonaa taalaa menee suoraan hyvittelymaksuiksi tarkoitettuun kassaan.

Mikäli Galaxy S4:n aikanaan ostanut haluaa siivunsa tuosta kolmen miljoonan taalan voittopotista, hän voi sitä anoa.

Korvaussumma on asiakasta kohti noin 10 dollaria.

The Register huomauttaa, että kuin viime sivalluksena tehtyyn sopimukseen kuuluu, että Samsung ei saa manipuloida kriittisiä nopeustestejä kolmeen vuoteen. Sen jälkeen se saa rauhassa taas peukaloida puhelimiaan näyttämään suoritustesteissä paremmilta kuin mitä ne todellisuudessa ovat.