Samsung on tuonut oman älykotiratkaisunsa Suomeen, Samsung Electronics Nordicin tiedotteessa kerrotaan.

SmartThings-niminen järjestelmä on Samsung Galaxyn lanseeraama kotiratkaisu, joka on yhtiön mukaan markkinoiden suurin iot-laitteiden avoin ekosysteemi. Sen avulla voi hallita sekä Samsungin että 50:n muun eri valmistajan iot-laitteita.

SmartThings Hub -keskitin yhdistää älylaitteet kuten puhelimet, tabletit, älytelevisiot, valaistuksen ja äänijärjestelmät.

Mallistoon kuuluu tunnistimia, kameroita ja älypainikkeita, joiden avulla käyttäjä voi hallita laitteita etänä, esimerkiksi seurata pyykinpesukoneen valmistumista puhelimellaan. Älykkäiden seinäpistokkeiden avulla voi säätää pistorasioita käyttäviä laitteita ja ajastaa laitteiden toimintaa.

Älykotiin voi myös määrittää kokonaisuuksia, joita Samsung kutsuu tilanteiksi. Käyttäjä voi esimerkiksi koota itselleen aamu-tilanteen, jonka valitsemalla hän saa käynnistettyä samanaikaisesti aamuun sopivan valaistuksen ja esimerkiksi kahvinkeittimen, television sekä hiustensuoristusraudan.

Samsung vakuuttaa palvelun olevan turvallinen. SmartThings tukee Zigbee- ja Z-Wave-verkkoliikenneprotokollia, jotka yhtiön mukaan varmistavat laitteista riippumattoman tietoturvan. Keskittimessä on myös oma kerrostettu tietoturva, joka päästää vain tuotteen omistajan käsiksi laitteiden tietoihin.

SmartThings-sovellusta voi käyttää älypuhelimilla, tableteilla ja Samsung Family Hub -jääkaapilla. Sovellus tukee sekä Android- että iOS-mobiilikäyttöjärjestelmää.