Samsung on esitellyt perinteiseen tapaansa uusinta älypuhelimiin suunnattua oled-näyttötekniikkaa. Tähän aikaan vuodesta esitelty oled-uutuus on poikkeuksetta päätynyt myöhemmin esiteltävän iPhonen näyttöpaneeliksi, Forbesin alustalle kirjoittava Gordon Kelly kirjoittaa.

Samsungin mukaan näyttö on optimoitu ”5g-älypuhelimille”. Hämärän peittoon tosin jää, millainen yhteys nopean verkkotekniikan ja näyttötekniikan välillä on. Joka tapauksessa uuden näytön kerrotaan olevan edellisen sukupolven tekniikkaan verrattuna 15 prosenttia energiatehokkaampi ja sen kerrotaan tuottavan vähemmän silmille haitalliseksi uskottua sinistä valoa.

Edellisen sukupolven näyttö päätyi Samsungin omaan S20-huippupuhelimeen, jonka testiraportit keräsivät ylistäviä lausuntoja nimenomaan näytön osalta. Näyttötekniikan testaamiseen erikoistunut DisplayMate jopa ylisti sitä silminnähden täydelliseksi.

On kuitenkin olemassa pienenpieni mahdollisuus, että Apple valitseekin tällä kertaa toisin. Amerikkalaisjätti on panostanut yhteistyöhön myös toisen korealaisyhtiön kanssa. Toistaiseksi LG:n valmistamat paneelit eivät ole vielä Applelle kelvanneet, mutta kenties tänä vuonna kelkka kääntyy. Tämä tosin vaatisi LG:n yltämistä vähintään samaan kuin Samsung uutuudellaan.