Tietoturva-aukko olisi voinut johtaa myös rahallisiin menetyksiin. Hyökkääjät olisivat voineet ostella uusia pelejä ja tehdä pelien sisäisiä ostoja pelaajien luottokorttitiedoilla.

Haavoittuvuudet löysivät tietoturvayhtiöt Check Point ja CyberInt. Havainnoista raportoitiin EA:lle, ja nyt aukot on tilkitty.

Hyökkäyksessä olisi hyödynnetty hylättyjä aliverkkotunnuksia, EA Gamesin kirjautumistunnisteita sekä sisäänkirjautumiseen rakennettuja mekanismeja, jotka mahdollistavat Origin-tilille pääsyn esimerkiksi Google- tai Facebook-tilin avulla.

Käyttäjän puolelta iskun onnistuminen olisi vaatinut ainoastaan yhden linkin klikkaamista. Hyökkääjä olisi lähettänyt sen EA:n aidosta, mutta hylätystä ja kaapatusta osoitteesta.

”EA:n Origin-alusta on valtavan suosittu, ja jos se olisi jätetty paikkaamatta, viat olisivat mahdollistaneet miljoonien käyttäjätilien kaappaamisen ja hyödyntämisen. Löysimme aikaisemmin samantyyppisiä haavoittuvuuksia Epic Gamesin Fortnite-pelialustasta. Molemmat tapaukset osoittavat, miten alttiita verkko- ja pilvisovellukset ovat hyökkäyksille ja tietomurroille. Tällaiset pilvessä toimivat sovellukset ovat entistä useammin hakkereiden hyökkäyskohteina, koska ne sisältävät suuria määriä pelaajien henkilötietoja ja usein myös luottokorttitiedot”, toteaa Check Pointin haavoittuvuustutkimuksesta vastaava johtaja Oded Vanunu.

Tietoturvayhtiöt ohjeistavat pelaajia suojautumaan verkon vaaroilta tutuin keinoin: pelit tulisi ladata vain niiden virallisilta verkkosivuilta, kaksivaiheista tunnistautumista kannattaa käyttää aina kun mahdollista ja tuntemattomista lähteistä tulleet linkit pitää ehdottomasti jättää rauhaan.

Electronic Arts tunnetaan erityisesti urheilupeleistään kuten Fifasta, Maddenista ja NBA:sta. Muita tunnettuja pelisarjoja ovat muun muassa The Sims, Battlefield, Command and Conquer ja Model of Honor.