Satya Nadella oli hiljattain vierailulla Intiassa luomassa kiinnostusta uudistunutta Microsoftia kohtaan. Vitsikkäällä päällä ollut toimitusjohtaja viljeli huumoria toimittajille, jotka julkesivat käyttää Applen tuotteita.

Kilpailijat pitävät yleensä toistensa tönimisestä, minkä sai huomata myös teknologiasivusto Techradarin toimittaja Sahil Mohan Gupta. Guptan mukaan hänen ja hänen kollegansa käyttämät iPadit saivat huoneeseen astelleen Nadellan hörähtämään.

”Ystäväiseni, teidän täytyy hankkia itsellenne oikea tietokone”, Nadella murjaisi viitaten Microsoftin ja Applen ikiaikaiseen kinasteluun siitä, täyttääkö iPad tietokoneen määritelmän.

Microsoftin mukaan Windows 10 -laitteita käyttämällä voi saavuttaa enemmän kuin Macintoshin avulla. Yhtiö on myös nauranut Applen väitteille siitä, että iPad olisi oikea tietokone, Cnet kirjoittaa.

Applen maailmanlaajuisesta markkinoinnista vastaava johtaja Paul Schiller totesi puolestaan viime vuonna, että on ”hyvin surullista” nähdä ihmisiä yhä käyttämässä vanhoja pc-tietokoneita.

Vaikka vitsit lentävät puolin ja toisin, ovat Microsoft ja Apple silti täysin erilaisia yrityksiä, Cnet huomauttaa. Nadella vahvistaa Cnetin havainnot toteamalla, että Microsoft on ensijaisesti työkaluja kehittävä yritys. Hänen mukaansa Microsoftin tarkoituksena ei ole tarjota ”luksustuotteita” Applen tapaan.