Adobe on julkaissut kuvankäsittelyohjelmiinsa uuden ominaisuuden, jonka avulla kuvan tarkkuuden voi peräti nelinkertaistaa, kirjoittaa TechCrunch. Käytännössä ohjelma kaksinkertaistaa kuvan vaaka- ja pystypikselien määrän tekoälyn avulla. Näin esimerkiksi 12 megapikselin kuvasta saadaan tehtyä 48 megapikselin versio, jossa yksityiskohdat säilyvät terävinä.

Ominaisuuden koneoppimisalgoritmi on treenattu suurella määrällä valokuvia, jonka ansiosta se osaa ikään kuin täydentää puuttuvat pikselit suurennettuun kuvaan. Kuvia on voinut suurentaa Photoshopissa aiemminkin yhdistämällä useita otoksia samasta kohteesta. Nyt suurentaminen onnistuu kuitenkin yhden ainoan kuvan avulla.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että tavanomaisella kännykkäkameralla räpsityistä kuvista voi tehdä suurennoksia, jotka voi tulostaa suuressakin koossa ilman, että terävyys kärsii. Toinen käyttökohde ovat kuvat, joista halutaan rajata yksityiskohtia erillisiksi kuviksi.

Suurennustoiminto muistuttaa suuresti tieteisleffojen katsojia pitkään huvittanutta toimintoa, jolla esimerkiksi CSI-sarjan rikostutkijat pystyivät havaitsemaan erittäin yksityiskohtaisia tietoja vaikkapa valokuvassa aurinkolaseissa näkyvästä heijastuksesta.

Ominaisuus on aluksi Photoshopin Camera Raw -liitännäisessä. Ennen pitkää sen kerrotaan tulevan osaksi myös kevyempään käsittelyyn sopivaa Lightroom-ohjelmaa.

Samassa yhteydessä Adobe kertoi julkaisseensa Photoshopista natiiviversion Applen M1-prosessorille. Näin ollen kuvankäsittelijöiden ei enää tarvitse käyttää Intel-pohjaista softaa Rosetta 2 -käännöskerroksen avulla. Natiivisovelluksen luvataan toimivan 1,5 kertaa nopeammin.