Kameroista tunnettu GoPro on heittänyt pyyhkeen kehään lennokkibisneksen osalta, yhtiön toimitusjohtaja Nicholas Woodman vahvistaa. Lisäksi yritys leikkaa satoja työpaikkoja ja alentaa Woodmanin palkan yhteen dollariin.

Kirjoitimme aiemmin GoPron työntekijöilleen lähettämästä kirjeestä, jossa kerrotaan irtisanomisista. Irtisanomiset kohdistuvat erityisesti Karma-lennokin kehityksestä vastaavaan osastoon. Työpaikan menetys uhkaa satoja ihmisiä.

Noin 800 dollarin hintainen Karma-lennokki esiteltiin ensimmäistä kertaa jo vuonna 2016, mutta pian lennokin myyntiintulon jälkeen alkoivat ongelmat. Virtansa kesken lennon menettäneet Karmat putoilivat taivaalta, minkä seurauksena GoPro joutui vetämään laitteet pois myynnistä.

Karma palasi markkinoille alkuvuodesta 2017, mutta lennokkibisnes osoittautui liian kilpailluksi alaksi. Vaikka Karma-lennokki onnistui nousemaan hintaluokkansa kakkoseksi, ei se riittänyt yhtiölle. Woodmanin mukaan ongelmat ovat marginaaleissa. Lisäksi lopetuspäätöstä perustellaan Euroopan ja Yhdysvaltojen viranomaisten pohdinnassa olevilla uusilla lennokkeja koskevilla säädöksillä.

Asiasta kirjoittanut The Verge tulkitsee Woodmanin kommentin tarkoittavan selkokielellä sitä, että lennokkeja myymällä on vaikea tehdä rahaa. Varsinkin, kun niitä ei juuri mene kaupaksi.

Woodman lupaa, että yhtiö jatkaa Karman hankkineiden asiakkaiden tuotetukea. Lisäksi Karma-varastot on tarkoitus myydä tyhjiksi. Tällä hetkellä yhtiön palveluksessa on 1254 työntekijää. Leikkausten jälkeen työntekijöitä jää taloon ”alle tuhat”.