Siruvalmistaja Nvidia on luvannut, että ARM:in brändi säilyy ja että yrityksen kotipaikka pysyy Britanniassa Cambridgessä. Lisäksi uusi omistaja lupasi palkata lisää työntekijöitä ARM:ille, BBC uutisoi.

Britannian hallituksen nimettömänä esiintynyt edustaja kommentoi BBC:lle, että maan hallinto ei aio vastustaa yrityskauppaa.

Kauppahinta on yli 40 miljardia dollaria. Jokainen ARM:n osakkeenomistaja saa osakettaan vastaan tietyn määrän rahaa ja Nvidian osakkeita.

ARM:n omistaja japanilainen SoftBank hankki yhtiön omistukseensa vain neljä vuotta sitten 32 miljardin dollarin kauppahinnalla. SoftBank oli luvannut, että ARM:in pääkonttorin paikka pysyy Britanniassa. Brexit voi kuitenkin mutkistaa yrityksen tulevaisuuden näkymiä pidemmän päälle.

Nvidian on huhuttu olleen kiinnostunut siruvalmistaja ARM:n hankkimisesta jo pitkään. Viime viikolla ennakkoon kaupasta vihiä saivat talouslehdet Financial Times sekä Wall Street Journal.

On mielenkiintoista nähdä, miten Nvidian ja ARM:n kauppaan tullaan suhtautumaan avoimen lähdekoodin maailmassa.

Kiinan ja Yhdysvaltojen välinen kauppasota voi myös jatkossa mutkistaa ARM:in ja asiakkaiden suhteita.

BBC:n haastattelemat analyytikot näkevät vaaran, että ARM-kauppa kannustaa asiakkaita vaihtamaan RISC-V-suoritinarkkitehtuurin käyttäjiksi.