Applen toimitusjohtaja Tim Cook on todennut Brut American tekemässä haastattelussa, että muiden sovelluskauppojen tuominen iOS-käyttöjärjestelmään ”tuhoaisi” alustan yksityisyyden ja tietoturvan, ZDNet kirjoittaa.

Aihe nousi esiin kun Cook kommentoi teknologiajättien läpinäkyvyyttä lisäävää Digital Markets Act -lainsäädäntöaloitetta. Hänen mukaansa App Storen ulkopuolinen sovellusten lataaminen ei olisi iOS-käyttäjien ”parhaan edun mukaista”.

”Se tuhoaisi iPhonen tietoturvan sekä useita tietoturvaan liittyviä toimia, joita olemme tuoneet App Storeen”, Tim Cook totesi haastattelussa.

Hän korosti App Storen vaativan sovelluskehittäjiltä läpinäkyvyyttä siitä, mitä tietoja nämä käyttäjiltään keräävät. Lisäksi iOS 14.5 -käyttöjärjestelmäversiosta lähtien sovellusten väliseen seurantaan on tarvittu käyttäjän suostumus.

Cookin mukaan näitä ominaisuuksia ei voisi olla olemassa ilman keskitettyä sovelluskauppaa. Hänen mukaansa Android-käyttöjärjestelmässä on 46 kertaa enemmän haittaohjelmia kuin iOS-ympäristössä.