Ensimmäiset Segway-kokemukset olivat kelle tahansa lähes uskomattomia. Kahdella pyörällä kulkeva laite pysyi pystyssä kuin itsestään. Vielä vakuuttavampaa oli sillä ajaminen, Segway tuntui suorastaan lukevan kuskinsa ajatuksia.

Superfuturistinen ajolaite saikin innovaattorit huokailemaan ihastuksesta. Apple-pomo Steve Jobs uskoi kyseessä olevan pc:n kaltainen mullistus, pääomasijoittaja John Doerr puolestaan maalaili Segwayn ylittävän suosiossa itsensä internetin.

Vaikka hehkutus oli suurta, ei laite koskaan yltänyt suuriin myyntimääriin. Yhtenä syynä tähän oli paradoksaalisesti se, että laite oli liian hyvä heti alusta lähtien, Techspot spekuloi. Segwayt vikaantuivat tai hajosivat todella harvoin, eivätkä uudet mallit juuri tuoneet mukanaan uusia toiminnallisuuksia. Syitä päivityksille ei siis juuri ollut.

Vaikka ostajia löytyi jonkin verran viranomaisten joukoista ja turistikierroksia vetävistä yrityksistä, ei tämä riittänyt tekemään toiminnasta enää kannattavaa 2020-luvulla. Alkuperäisen Segway-tehtaan ovet New Hampshiressä laitetaankin säppiin heinäkuun 15. päivänä. Samalla työnsä menettää 21 ihmistä. Muutama henkilö jää palkkalistoille hoitamaan takuu- ja huoltoasioita.

Vaikka alkuperäisten Segway-laitteiden valmistus lopetetaankin, elää brändi edelleen. Kiinalainen Ninebot on omistanut yhtiön vuodesta 2015 alkaen ja aikoo käyttää Segway-nimeä tuotteissaan jatkossakin.