Ennen vanhaan saattoi kuulemma käydä niin, että vaikkapa sotaretkelle lähtevä linnanherra pyrki takaan emännän uskollisuuden turvautumalla tekniikkaan. Vaimolle puettiin päälle lukittava siveysvyö, jonka tarkoitus oli taata, ettei ainakaan perinteistä seksiä harjoitettu herran selän takana.

Tekniikka ja tasa-arvo ovat noista ajoista kehittyneet. Seksileluksi myydään kiinalaisvalmisteista Cellmate-kapinetta, joka on miehille suunniteltu siveysvyön vastine. Penis suljetaan lujan metallikuoren sisään. Hieman vaikea äkkiä keksiä, miten tuollainen edistää seksileikkejä, mutta mielikuvituksellahan ei ole rajoja.

Nyt muun muassa BBC kirjoittaa, että Cellmate saattaa ajaa käyttäjänsä melkoiseen ahdinkoon. Laitetta ohjataan nimittäin puhelimella ja bluetooth-yhteydellä, mutta käskyt kierrätetään valmistajan palvelimen kautta. Tämä aiheuttaa tietoturvariskejä. Pen Test Partners -niminen tietoturvafirma kertoo, että riskit todellisia.

”Ongelmana on, että tällaisten lelujen valmistajat kiirehtivät tuotteidensa vientiä markkinoille. Joissakin tapauksissa tämä voi vaarantaa arkaluonteisia tietoja, mutta nyt on olemassa riski laitteen lukitsemisesta”, tutkija Alex Lomas kertoo BBC:lle.

Kun Cellmate lukitaan etäyhteydellä, laitteessa ei ole mitään keinoa mekaaniseen avaamiseen. Siinä vaiheessa ei auta muu kuin ottaa käyttöön järeät työkalut – ja toivoa parasta.

Pen Test Partners on ollut jo kuukausia sitten yhteydessä valmistajaan, mutta kun mitään ei ole tapahtunut, tiedot päätettiin julkaista. Laitteita on tiettävästi myyty noin 40 000 kappaletta. Pen Test Partnersin julkaiseman kartan mukaan myös Suomessa on Cellmate-käyttäjiä.