Yhdysvalloissa ollaan huolestuttu deittisovellusten vaaroista. Edustajainhuoneen alikomitea on ottanut syyniin Tinderin ja Bumblen kaltaiset deittisovellukset ja -palvelut. Asiasta kertoi AP.

Komitea on pyytänyt deittipalveluiden taustayhtiöiltä selvitystä palveluiden käyttäjien iästä, siitä miten todellinen ikä varmistetaan sekä tietoja raportoidusta seksuaalisesta väkivallasta tai alaikäisistä käyttäjistä. Lisäksi komitea haluaa tietää palveluiden yksityisyyskäytännöistä ja siitä mitä tietoja käyttäjistä kerätään.

Komiteaa johtava Raja Krishnamoorthi kertoo poliitikkojen olevan huolissaan seksuaalirikollisista, joiden kohdalla osa palveluista noudattaa erikoista käytäntöä. Ilmaisversioita pääsee käyttämään tuomiosta huolimatta, mutta maksullisista versioista kriminaalit on rajattu pois. Erityisen huolestuttavaa tämä on palveluiden alaikäisten käyttäjien kannalta.

Tinderin, Match.comin ja OkCupidin taustalla oleva Match Group kertoi käyttävänsä ”kaikkia mahdollisia työkaluja” pitääkseen alaikäiset ja pahaa toisille aikovat käyttäjät pois palveluistaan. Yhtiön mukaan kyseessä on kuitenkin vain yksi osa laajempaa ongelmaa. Yhtiön lausunnon mukaan myös käyttäjätietoja hallinnoivien sovelluskauppojen tulee tehdä oma osansa. Valtion seksuaalirikollisten tietokanta pitäisi Matchin mukaan myös pitää ajan tasalla, jotta tuomitut rikolliset saadaan pidettyä pois somesta ja deittipalveluista.