Viimevuotisen vibraattorikohun seurauksena naisten johtamat seksiteknologiastartupit ovat päässeet aiempaa paremmin esille CES-messuilla, uutisoi AP News. Las Vegasissa järjestettävät messut ovat myöntäneet seksiteknologialle vuoden mittaisen koeajan, ja alan firmat tuotteineen on sijoitettu terveyden ja hyvinvoinnin alueelle muun muassa infrapunasaunoja ja fitness-laitteita esittelevien yritysten läheisyyteen.

Koeaika on seurausta vibraattorivalmistaja Lora DiCarlon viime vuonna aiheuttamasta kohusta. Yrityksen Osé-hierontalaitteelle myönnetty innovaatiopalkinto vedettiin viime tipassa takaisin, mikä suututti monet. Seurauksena oli somekohu messujen miesvaltaisuudesta ja naisten heikosta asemasta teknologiayhteisössä. Tämän vuoden messuilla nähdäänkin tusinan verran erilaisia vibraattoreja, liukuvoideannostelijoita ja muita seksivälineitä.

CES otti myös tänä vuonna partnerikseen The Female Quotient -yhtiön, joka tarjoaa yrityksille koulutusta sukupuolitasa-arvosta. Yhtiö järjestää messuilla naisille suunnatun konferenssin. Seksiteknologian alan yrittäjä Cindy Gallop tarjoutui myös puhumaan CES:ssä, jonka puhujista valtaosa on ollut takavuosina miehiä. Tarjoukseen vastattiin kuitenkin kieltävästi, sillä seksiteknologia ei ole vielä tänäkään vuonna osa tapahtuman konferenssiohjelmaa.