Seksilelujen käytöstään harva haluaa hiiskua muille. Elokuussa paljastui, että yksi alan vehkeiden valmistaja keräsi tietoja sauvoistaan. Nyt firmaa vastaan on nostettu oikeusjuttu.

WeVibe 4 Plus -niminen viihdyttäjä kerää jatkuvasti käyttäjädataa muun muassa toimintaympäristönsä lämpötilasta ja värinäasetusten voimakkuudesta ja välittää sen valmistajalleen Standard Innovationille kerran minuutissa.

Yhtiön johtaja vakuuttaa, että tietoja kerätään puhtaasti laitediagnostiikan nimissä. Käyttäjät eivät välttämättä tällaista diagnostiikkatarvetta ymmärrä saati hyväksy. Mashable kirjoittaa, että yksi asiakkaista on haastanut yhtiön oikeuteen. Hän syyttää sitä erittäin yksityisten ja käyttäjään liitettävien tietojen salaisesta keräämisestä.

Kanteessa sanotaan, että We-Viben keräämät tiedot laitteen käytöstä yhdistyvät käyttäjätiliin liitettyyn sähköpostiosoitteeseen eikä valmistaja ole varoittanut tällaisesta toiminnasta.

Miksi vibraattorin ylipäänsä pitää olla yhteydessä verkkoon, ja mihin tarvitaan käyttäjätilejä? Jo We-Viben nimi antaa viitteitä siitä, että laitetta voidaan käyttää kahdenkeskeiseen hauskanpitoon: sen värinäasetuksia voi muuttaa vauhdissa vaikka maailman toiselta puolelta We-Connect -sovelluksella.

Naisen asianajajan mielestä tämä on yksi uskomattomimmista tunkeutumisista yksityisyyteen, mitä vastaan on tullut. Valmistajalta vaaditaan korvauksia ja tiedonkeruun lopettamista. Tapaukselle haetaan joukkokanteen asemaa, joka nostaisi mahdollista korvaussummaa.