Kuten VentureBeat toteaa, Chrome 79 tehostaa tietoturvaansa merkittävästi ja pohjustaa internetin matkaa kohti virtuaalitodellisuutta.

Uusi Chrome sisältää sisäänrakennetun varoitusjärjestelmän hakkeroiduista salasanoista, tosiaikaisen suojan phishing-huijauksia vastaan, webxr-rajapinnan sun muuta.

Salasanoista varoittaminen pohjaa helmikuussa julkaistuun Password Checkup -laajennukseen. Se tarkistaa yli neljän miljardin vuodetun tunnuksen tietokannasta, löytyykö käyttäjän syöttämä salasana sieltä eli ovatko käyttäjän tunnukset olleet missään tunnetussa tietovuodossa. Chromen sisällytettyä tärkeän tietoturvatoiminnon itseensä Password Checkup -lisukkeesta tulee tarpeeton.

Phishing-ansoilta käyttäjää varjellaan vaarallisten sivujen tietokannan avulla. Google päivittää listaa 30 minuutin välein ja jakaa tietonsa Chromen lisäksi myös Firefoxille ja Safarille sekä palveluntarjoajille.

Chrome 79 lisää selaimeen myös WebXR Device -rajapinnan. Sen avulla kehittäjät voivat tarjota nettisurffareille virtuaalitodellisuuskokemuksia niin pöytäkoneille kuin mobiililaitteillekin.

Näiden lisäysten ohella Chrome 79 sisältää 51 tietoturvaan liittyvää paikkausta.