Etelä-Korea on yksi maailman tärkeimmistä esportsin alueista. Sieltä tulee runsaasti kilpapelaamista suorina lähetyksinä, ja siellä järjestetään myös merkittävä määrä tärkeitä turnauksia. Yksi näistä oli tavattoman suosittu Overwatch Apex, jonka viidettä kautta emme koskaan tule näkemään, kiitos itsensä Blizzardin.

PC Gamer kertoo, että eteläkorealainen esports-järjestäjä ja kisojen esittäjä OGN on pystyttänyt Overwatch Apexin, epävirallisen Overwatch-turnauksen. Vaikka Apexilla ei ole ollut Blizzardin massiivista tuotantokoneistoa takanaan, siitä oli neljänä esityskautenaan muodostunut yksi maailman tärkeimmistä ja arvostetuimmista Overwatch-turnauksista.

PC Games N tietää sanoa, että Apexissa menestyneille pelaajille on runsaasti kysyntää kovan tason esports-joukkueissa. Niin Seoul Dynasty, London Spitfire kuin New York Excelsiorkin on koottu Apexin tähdistä.

Viime vuonna Blizzard kiinnostui Apexista ja aikoi uudelleenbrändätä sen Contenders Korea -turnaukseksi, hyvässä yhteistyössä OGN:n kanssa tietysti. Contenders Korea toimisi karsintaliigana viralliselle Overwatch Leaguelle, ja OGN:llä olisi sille valmis yleisö.

Fanien suureksi tyrmistykseksi OGN on kertonut, että se ei tule olemaan Apexin loppuvaiheissa enää mukana, eikä siten tule esittämään Overwatch Apexin viidettä ja viimeistä kautta.

Syynä tähän on Blizzardin muuttunut mieli: Blizzard aikoo valita toisen esports-kanavan, huhujen mukaan eteläkorealaisen MBC-yhtiön esittämään Contenders Korean ensiesiintymisen.

OGN joutuu siis luovuttamaan oman kilpailunsa avaimet pahalle kilpailijalleen.