Nikkei kertoo, että ensi vuonna Apple julkaisee kolme 5g-verkkoa tukevaa puhelinta. Julkaisun lähteiden mukaan puhelimet tulevat käyttämään Qualcommin kehittämää X55-modeemia, jota Nikkei itse kutsuu markkinoiden kehittyneimmäksi 5g-modeemisiruksi.

Nikkein mukaan Apple luottaa vuoden 2020 iPhone-malliston kysyntään, ja uskoo myynnin ylittävän yli 80 miljoonaa kappaletta.

Nikkei arvelee, että tämä tulee nopeuttamaan 5g-infrastruktuurin rakentamisen nopeutta. Apple on yksinkertaisesti niin iso peluri kännykkämarkkinoilla, että operaattoreilla ei yksinkertaisesti ole varaa olla investoimatta 5g-verkon pystyttämiseen.

Tämän lisäksi tulevissa iPhoneissa on Applen uusi tehosuoritin, A14, joka on 5 nanometrin viivanleveyttä käyttävä mobiiliprosessori.

A14 on mahdollisesti maailman ensimmäinen 5 nm mobiilisuoritin. Vaikka Applen pahimmat kilpailijat kuten Samsung kehittävätkin omia 5 nm teknologioitaan, Applea ennen markkinoille voi ehtiä ainoastaan Huawei, jolla on The Vergen mukaan omat suoritinsuunnitelmansa.

Cult of Macin mukaan kaikissa kolmessa puhelimessa uskotaan olevan myös oled-näyttö, joka käyttää aiemmin vain iPad Prossa nähtyä, sulavampaa kuvaa tarjoavaa ProMotion-teknologiaa.