Microsoft itse kertoi, että Scarlett-konsoli julkaistaan jouluksi 2020, ja sen vetonaulana on erittäin suositun Halo-sarjan tuorein tuotos, Halo Infinite.

Thurrott arvelee, että Scarlettin alla kehitetään itse asiassa kahta konsolia, Anacondaa ja Lockhartia. Anaconda on uuden sukupolven laite, siinä missä Lockhart on oletettavasti päivitetty Xbox One X.

GameSpotin mielestä päivitys ei liene pelkästään enemmän vääntöä rautapuolelle, vaan Lockhart oletettavasti käyttää seuraavaa konsolisukupolvea varten kehitettävää GameCore-käyttöjärjestelmää, jonka on määrä lähentää pc- ja konsolipelejä merkittävästi.

Lockhart saattaa myös olla pilvipelejä käyttävä laite, eli pelaaja suoratoistaisi pelejään Microsoftin xCloud-pilvestä. Mikäli tämä pitää paikkansa, Lockhartin hinta voi olla hyvinkin huokea, sillä silloin se ei juuri omaa laskentatehoa tarvitse, ja sen myötä se olisi todella kilpailukykyinen laite.

Varsinainen Scarlett, tai Anaconda, on puolestaan se uusi Xbox. Microsoft-pomo Phil Spencer lupaa sen olevan tehoiltaan ennenkuulumattoman järeä, aina nopeaa ruudunpäivitystä ja vikkeliä latausaikoja myöten.

Sitä silmällä pitäen molemmat uudet Xboxit eivät enää käytä perinteisiä kiintolevyjä vaan selvästi nopeampia ssd-asemia.

Jeux Video sai urkittua selville Lockhartin ja Anacondan speksit.

Sekä Lockhartissa että Anacondassa on kahdeksanytiminen Amd Zen 2 -suoritin, jota tukee erillinen Navi-grafiikkasuoritin. Lockhartin Navi yltää 4 teraflopsin suoritukseen, ja Anaconda vääntää 12+ teraflopsilla. Lockhartissa on 12 Gt gddr6-muistia siinä missä Anacondasta löytyy 16 Gt. Molemmissa on 1 Tt ssd-levy.

Jeux Videon mukaan tämä tarkoittaa neljä kertaa tehokkaampaa ja 40 kertaa nopeampaa konsolia kuin Xbox One X.

Jeux Video kertoo, että Anacondan hinta on arviolta 500 euroa. Redditissä pörräävät vahvistamattomat huhut antavat Lockhartille hinnaksi 250 euroa.