Intelin Meltdown- ja Spectre-haavoittuvuudet korjaava firmware-päivitys on paljastunut ongelmalliseksi. Siruvalmistajan tietyt suoritinmallit, mukaan lukien Broadwell- ja Haswell-sirut kärsivät odottamattomista uudelleenkäynnistyksistä, Neowin kirjoittaa.

Intel kehottaa suurempia asiakkaitaan ja oem-yhteistyökumppaneitaan pidättäytymään tuoreimman firmware-ohjelmistopäivityksen asentamisesta, ennen kuin siinä esiintyneet ongelmat saadaan korjattua.

Intelin lupaukset yhtiön toiminnan paremmasta läpinäkyvyydestä ovat paljastumassa huuhaa-puheiksi, sillä alun perin yhtiö kehotti ”hiljaisesti” yhteistyökumppaneitaan pidättäytymään päivittämisestä. Intel toisti kehotuksensa julkisesti vasta sen jälkeen, kun The Wall Street Journal oli ensin tuonut asian julki, Neowin kritisoi.

Intelin mukaan yhtiön kuluttaja-asiakkailla ei kuitenkaan ole syytä pidättäytyä asentamasta päivityksiä. Yhtiön yhteistyökumppanit kritisoivat sirujättiä The Wall Street Journalin mukaan siitä, että Intel on tehnyt asiakkailleen karhunpalveluksen julkaisemalla ensin päivityksen ja pimittämällä sen jälkeen tärkeää teknistä tietoa siitä, ettei päivitystä tulisikaan asentaa.

Intelin Meltdown- ja Spectre-korjauksen lisäksi ongelmia on havaittu myös Microsoftin Windowsille sekä Canonicalin Ubuntulle julkaisemissa korjauspäivityksissä.