Leijonan luola USA (Shark Tank) -televisio-ohjelmastakin tunnettu sijoittaja Kevin O’Leary ei ole aikeissa laittaa rahojaan bitcoiniin, kertoo

tiistaina julkaistuun perustuen.

”Bitcoin on yhtä tyhjän kanssa”, O’Leary sanoi.

O’Leary toteaa, että hän ei esimerkiksi voi käyttää bitcoinia omaisuuserien ostamiseen globaalisti, koska eri maissa sääntelijät pysyvät epäluuloisina kryptovaluuttaa kohtaan. Lisäksi bitcoinin siirtäminen ja muuntaminen viralliseen valuuttaan ei tapahdu O’Leary mukaan hetkessä.

”Jos haluan ostaa miljoonan dollarin arvosta bitcoinia juuri nyt, minun on tehtävä paljon töitä saadakseni tämän onnistumaan.”

Monet bitcointransaktiot tehdään muuntamalla bitcoinia viralliseen valuuttaan. Vaikka kryptovaluutat ovat viime aikoina saaneet enenevissä määrin tukea isoilta yhtiöiltä kuten PayPalilta ja Fidelityltä, prosessiin kuluu asiantuntijoiden mukaan yhä paljon aikaa ja se on kankeaa.

Vaikka O’Leary ei vielä niele bitcoinin ostamista, hän uskoo, että digitaalisiin valuuttoihin liittyy suuri globaali arvo. Se kuitenkin edellyttää, että valuutalla pitäisi voida käydä kauppaa missä tahansa ja sääntelijöiden pitäisi hyväksyä se.

Jos näin olisi, O’Leary sanoo CNBC:n mukaan voivansa sijoittaa bitcoiniin.

”Tällä tavalla voisin pitää puolet nettovarallisuudestani digitaalisessa valuutassa. Voisin ostaa valuutalla päivittäistavaroita ja talon.”

Tällaista visiota O’Leary pitää houkuttelevana verrattuna nykyiseen tilanteeseen, jossa bitcoin ei hänen mukaansa ole monella tapaa kovin likvidi omaisuuslaji.