Pikaviestipalveluista Signal ei aiemmin kiinnostanut kuin yksityisyydestään erityisen tarkkoja ihmisiä. Valtaosalle riitti WhatsAppin lupaus päästä päähän ulottuvasta viestien salauksesta. Tilanne kuitenkin muuttui, kun WhatsApp/Facebook yritti työntää käyttäjien kurkusta alas uuden ota tai jätä -käyttöehtouudistuksensa.

Moni ryhtyi katselemaan vaihtoehtoviestimien perään.

Yksi tällainen on Signal, joka pyrkii nyt haastamaan WhatsAppia muullakin tavalla kuin viestejä välittämällä. Techcrunch kirjoittaa, että Signal ryhtyy nyt kokeilemaan siipiään myös maksuvälittäjänä, mutta tekee sen luonteensa mukaisesti aivan eri tavalla kuin WhatsApp.

WhatsApp Pay on käytössä ainakin Brasiliassa ja Intiassa. Sen avulla käyttäjät voivat ostosten maksamisen lisäksi lähettää rahaa toisilleen.

Signal testaa maksuominaisuuttaan parhaillaan Britanniassa, ja lupaa rahan liikkuvan viestien tavoin siten, että muut eivät pääse toimintaa tarkkailemaan. WhatsAppiin on maksuja varten liitettävä pankkitili, jolta rahaliikenne tapahtuu. Signal ei lyö kättä pankkimaailman kanssa vaan turvaa kryptovaluuttoihin.

Käyttäjän tulee ensin ostaa mobilecoineja FTX-kryptovaluuttavaihtajalta. Signal välittää maksut käyttäjän linkittämällä mobilecoin-lompakolla koko lailla jälkiä jättämättä. Tai ainakin vaikeammin seurattavin jäljin kuin jos maksuissa käytettäisiin pankkitiliä.

Vaikka maksuliikenne onkin näin suojattu, kryptovaluuttojen käyttö luonnollisesti tuo mukanaan omat ominaisriskinsä. Mobilecoinin arvo saattaa kohota pilviin, kuten on käynyt monelle muulle kryptovaluutalle. Valitettavasti ylämäkeä saattaa seurata yhtä jyrkkä alamäki.

Signal ei ole kertonut, millaisia suunnitelmia sillä on rahasiirtokokeilun laajentamisesta Britannian ulkopuolelle.