Tim Draper kuuluu Piilaakson todellisten kultasormien joukkoon. Draper on onnistunut sijoittamaan esimerkiksi Hotmailiin, Skypeen, Teslaan, Twitteriin ja Twitchiin sekä lukuisiin muihin menestystarinoihin. Mies tunnetaan myös bitcoinien ystävänä, joka jopa osti Yhdysvaltojen viranomaisten Ross Ulbrichtilta takavarikoimat kybervaluutat.

Nyt Draper on ottanut kantaa Ulbrichtin tilanteeseen. Silk Road -kippari istuu tällä hetkellä melkoisen pitkää linnatuomiota. Lusittavana on elinkautinen tuplana ja päälle 40 vuotta – ilman mahdollisuutta ehdonalaiseen pääsystä.

Jo syyskuussa Draper tviittasi asiasta ja on nyt palannut aiheen pariin Crypto Finder -podcastissa. Draper tykitti ohjelmassa täysin rinnoin tukea Ulbrichtille ja vaati tämän vapauttamista. ”Tarvitsemme hänen kaltaisiaan yrittäjiä! Miksi laitamme erityislaatuisia ihmisiä vankilaan? Tarvitsemme heidän mieliään, heidän energiaansa, heidän elinvoimaansa. Vapauttakaa hänet. Kuka tietää mitä muuta hän olisi voinut keksiä?”, Draper sanaili ohjelmassa.

Täysin syyttömänä miljardööri ei toki pahamaineista verkkorikollista pidä.

”Ymmärrän että hänestä piti tehdä esimerkki, ja hän todellakin rikkoi sääntöjä. Mutta hän on ollut vankilassa jo jonkin aikaa. Itken, kun kissani joutuu häkkiin. Sydämeni murtuu, kun vangit joutuvat vankiloihin”, Draper vielä tunteili.