Brittiläisen Kleinwort Hambros -pankin sijoitusjohtaja Fahad Kamal rinnastaa tämän päivän kryptovaluuttamarkkinat 1990-luvun lopun it-huumaan.

”Vuonna 1997 ajattelimme Netscape Navigatorin olevan ylivertaisesti edistynein pitkälle kehittynyt selain ja että mikään ei voisi koskaan kilpailla sen kanssa. Tässä me nyt sitten olemme, ja Netscape on kadonnut aikoja sitten”, Kamal kuvaili Business Insiderille.

Kamal arvelee, että lohkoketjutekniikka tulee seuraavien kymmenen vuoden aikana näyttelemään merkittävää roolia, mutta bitcoinin olemassaoloon kymmenen vuoden kuluttua hän ei usko yhtä vahvasti. Hänen mukaansa on olemassa muita kryptovaluuttoja, jotka ovat paremmin toteutettuja, kuten ethereum.

Bitcoinin ongelmiksi Kamal näkee sen energiankulutuksen sekä käytön laittomuuksissa. Saattaakin olla, että bitcoinia aletaan suitsia hyvin tiukalla lainsäädännöllä.

Myös Goldman Sachs -pankki arveli taannoin, että bitcoinin ympäristökuormitus sekä todellisten käyttökohteiden puute lisäävät sen riskiä hävitä muille, paremmin suunnitelluille kryptovaluutoille.

Vastakkaisiakin arvioita on tosin nähty. Sijoittaja Mark Cuban hiljattain vertasi bitcoinia Amazoniin, joka selvisi it-kuplan puhkeamisesta ja nousi lopulta maailmanlaajuiseksi vähittäiskaupan kärkinimeksi.