Samsung on esittelemässä The Wall -luksustelevisiotaan torstaina alkaneessa teknologia- ja kasvuyritystapahtumassa Slushissa.

The Wall -televisiosta on kaksi versiota. Suositumpi, 146-tuumainen Luxury-malli on 30 millimetriä paksu ja suunnattu kuluttajille kotiteatterivaihtoehdoksi. Pienempi, 110-tuumainen Pro-versio on 90 millimetriä paksu ja sopii auloihin ja neuvottelutiloihin.

Yhtiön edustajien mukaan The Wall sopii niin pimeään kuin valoisaankin tilaan, sillä sen valovoima on microledien ansiosta erittäin tehokas. Mikroskooppisen pienet ledit (microLED) muodostavat yksittäiset pikselielementit. Ledien ansiosta näyttö ei heijasta ulkoapäin tulevaa valoa.

Jotta television omistajan koko seinää ei peittäisi musta suorakulmio, voi käyttäjä naamioida television virransäästötilassa taideteokseksi tai esimerkiksi tiiliseinäksi.

Erityisesti The Wall säväyttää liikuteltavilla moduuleillaan. Perusnäytön voi koota haluamaansa muodostelmaan yhdeksästä eri moduulista. Televisioon myydään myös lisämoduuleja, joista voi koota suuremman television tai sijoittaa palasia sinne tänne huonetta.

Seinän kokoisen television kotiin kuljettamisesta ei tarvitse huolehtia. Televisiot myydään projekteina, joihin sisältyy muun muassa sertifioitu asentaja. Projektin lähtöhinta pyörii 400 000 euron kieppeillä.