Puhelimen vaihtaminen tuoreempaan on nykyisin helppoa, sim-kortti vanhasta luurista uuteen, ja tietojen palautus pilvestä. Lähitulevaisuudessa tästäkin prosessista jäänee ensimmäinen askel pois.

Ihmiskämmenelle asetettuna nykyaikainen nanosim-kortti ei vaikuta kovin kookkaalta. Yhä ohuemmaksi käyvissä älypuhelimissa jokainen neliö- ja kuutiomillimetri on kuitenkin tärkeä. Pelkän sim-kortin lisäksi tilaa vie myös sen paikka, ja kaikki kortin toimintaan liittyvä elektroniikka.

Puolijohteiden suunnitteluyhtiö ARM uskoo keksineensä asiaan ratkaisun. Sen keksinnössä sim-kortti on itse asiassa rakennettu suoraan piille suorittimen yhteyteen. Valmistajan isimiksi nimeämä tekniikka vie vain piiristä vain ”neliömillimetrin osan”, kertoo The Verge. Vertailun vuoksi nykyisen nanosimin mitat ovat 12,3 x 8,8 mm.

Tilansäästön lisäksi keksintö säästää myös rahaa. Nykytekniikalla kuluja on joitakin kymmeniä senttejä sim-korttia kohti, isim maksaa vain joitakin senttejä.

Puhelinteollisuuden lisäksi etua uudesta tekniikasta on erityisesti iot-laitteissa, joiden kohdalla laitteen ulkomittojen pienentäminen on vielä puhelimiakin tärkeämpää. ARM kertoo valmiita isim-siruja nähtävän markkinoilla jo ennen vuoden loppua. Niitä hyödyntäviä laitteita joudutaan tosin luultavasti odottamaan ensi vuoteen.