Fyysisten sim-korttien kanssa askartelu on jäämässä onneksi vähän kerrassaan historiaan, kun uudet laitteet tukevat eSim-tekniikkaa. Suomessa Telia on myynyt eSim-liittymiä jo jonkin aikaa Apple-laitteiden sekä Samsung Galaxy Watchin omistajille. Nyt Elisa kertoo samaa.

Elisa tiedottaa tuovansa kesäkuun puolivälissä eSim-liittymät kuluttaja-asiakkaille sekä yritysasiakkaiden teollisiin iot-liittymiin. Kuluttaja-asiakkaat voivat 14. kesäkuuta alkaen tilata liittymän ilman fyysistä sim-korttia, jos heidän mobiililaiteensa tulee eSimiä.

Näitä ovat tällä hetkellä esimerkiksi uusimmat älykellot, iPhonet ja iPadit. Elisan yritysasiakkaiden saataville eSim-liittymät tulevat älykelloihin ja -puhelimiin myöhemmin vuoden 2019 aikana.

”Liittymiä on kysytty erityisesti iPhone-puhelimiin ja älykelloihin, joilla voi soittaa puheluita ja lähettää tekstiviestejä. Puhelimessa eSim mahdollistaa kahden liittymän käyttämisen puhelimessa samaan tapaan kuin aiemmin laitteissa, joissa on voinut käyttää kahta fyysistä sim-korttia samanaikaisesti”, Elisan henkilöasiakkaiden liiketoimintajohtaja Jan Virkki kertoo tiedotteessa.

Näin laitteessa voi käyttää samaan aikaan esimerkiksi työliittymää ja henkilökohtaista liittymää.

Teollisissa iot-laitteissa eSim tarjoaa myös huomattavaa parannusta, kun vaikkapa liittymää vaihdettaessa ei tarvitse lähettää asentajaa paikan päälle.